Maatwerkdiensten op het gebied van inkomen en risicobeperking voor Zelfstandigen Zonder Personeel

Babette (35): “Extra aflossen op de hypotheek voelt zo veel lekkerder dan die nieuwe jeans”

HYPOTHEEK

Samen met haar man Jaap heeft Babette in acht jaar al 75% van de hypotheek afgelost. Over twee jaar zijn ze hypotheekvrij. En dan? “Ik zou dolgraag een camper willen. Bij mooi weer onze drie kinderen inladen en naar zee rijden. Voor mij is dat hét gevoel van financiële vrijheid", fantaseert Babette. Voor datzelfde vrijheidsgevoel doet ze het: extra aflossen op de hypotheek. 

Een al oud gezegde is ‘gij die aflost verarmd niet’. Je moet het kunnen, maar leven zonder hypotheek/schulden is inderdaad een vorm van (financiële) vrijheid!

Jelle J. de Boer | manager SFZ

Extra aflossen op de hypotheek; waarom?
Financiele vrijheid

“Extra aflossen op de hypotheek doe ik om meer financiële vrijheid te ervaren op het moment dat de hypotheek is afgelost”, zegt Babette overtuigd. “Eigenlijk ervaren we die financiële vrijheid nu al. Jaap en ik vinden het belangrijk niet afhankelijk te zijn van onze banen. Als één van ons zonder baan komt te zitten, of even wil stoppen met werken, willen we dit financieel kunnen dragen. Daarnaast houden we allebei niet van schulden. Een hypotheek is natuurlijk gewoon een schuld.”

"Blijven sparen vinden we zonde"
Sparen of extra aflossen op de hypotheek?

Jaap en Babette hebben bewust gekozen voor een hypotheekvorm waarbij je elk jaar een kwart van de hypotheek mag aflossen. Het geld dat ze aan het eind van het jaar overhouden, lossen ze extra af op de hypotheek. “Geld blijven sparen vinden we zonde. Vanwege de lage spaarrente verdienen we daar vrijwel niets mee. Met extra aflossen op de hypotheek wél. Dit betaalt zich direct terug in lagere maandlasten. En we betalen minder rente”, legt Babette uit.

Bron: a.s.r.