Nabestaandenpensioen

Laat een nabestaande inventarisatie maken.

Uw nabestaandenpensioen is niet leuk om over na te denken, maar zeker in een gezinssituatie wel van belang.

Indien u voor uw eigen pensioendatum overlijdt, kunnen uw partner en/of kinderen de volgende nabestaanden uitkeringen ontvangen:

  • Een Algemene nabestaandenwet uitkering van de overheid (Anw)
  • Een aanvullend nabestaandenpensioen

Algemene nabestaandewet uitkering

De nabestaanden uitkering is vaak minder dan u denkt! Om een Anw is uitkering te verkrijgen dient u aan voorwaarden te worden voldoen. Bijvoorbeeld: als uw partner na 1950 is geboren dient er een zorgplicht te zijn voor een kind jonger dan 18 jaar en mag uw partner niet te veel verdienen. Ga hier naar meer informatie over de Anw uitkering.

Aanvullend nabestaandenpensioen

Het is mogelijk dat u in het verleden al een aantal jaren nabestaandenpensioen bij een werkgever hebt opgebouwd. Tegenwoordig wordt echter het nabestaanden pensioen steeds meer verzekerd op risicobasis en vindt er hierdoor geen opbouwplaats. Van belang is om dit goed in kaart te brengen en in deze inventarisatie ook eventueel vrijkomend vermogen na u overlijden in mee te nemen. SFZ kan dit voor u in kaart brengen. Op basis van deze inventarisatie zal SFZ u adviseren zodat u weet wat uw partner krijgt met of zonder aanvullend nabestaandenpensioen.

Nabestaandenpensioen

Bent u geĆÆnteresseerd in een nabestaande pensioensregeling? Laat dan een nabestaande inventarisatie maken.