Zakelijke reisverzekering

Voor de ondernemer die voor zijn werk regelmatig een buitenlandse reis maakt

Via een gewone reisverzekering ben je meestal niet verzekerd voor een zakenreis. De zakenreisverzekering is de oplossing voor de ondernemer die regelmatig voor zijn werk een buitenlandse reis maakt. De kosten van ingrijpende gebeurtenissen, zoals invaliditeit of overlijden tijdens reizen, kunnen namelijk behoorlijk oplopen.

De zakelijke reisverzekering verzekert vaak behalve, bagage, medische kosten en hulpverlening ook opsporing, voorschieten van contant geld, rechtsbijstand en zelfs dekking voor de meereisende familie leden. Voor bepaalde landen is het zelfs met klem aan te raden een goede reisverzekering af te sluiten. Te denken valt dan aan de ziektekosten die niet altijd verzekerd zijn in de landen buiten de Europese Unie en landen met een verhoogt risico op ontvoering, onrechtmatige hechtenis en politieke onrust.

De verschillen tussen de voorwaarden van de diverse zakenreisverzekeringen zijn enorm. Dit komt veelal tot uitdrukking in de premie. SFZ vindt ook dat bij het afsluiten van een zakenreisverzekering allereerst uitgegaan dient te worden van de gewenste dekking in combinatie met de ervaring van schadeafhandeling en vervolgens de beste prijs. SFZ heeft een uitstekende doorlopende zakenreisverzekering voor u als ondernemer met naast de reguliere bovenstaande dekkingen ook een all risk reisannulering.