Maatwerkdiensten op het gebied van inkomen en risicobeperking voor Zelfstandigen Zonder Personeel

Ondernemingsplan voorbeeld

ONDERNEMIMGSPLAN

Voordat je aan de slag gaat is het soms handig om een voorbeeld van een ondernemingsplan te zien.  Een ondernemingsplan wordt ook wel bedrijfsplan of businessplan genoemd. Je download via 'Bron' gratis en makkelijk een voorbeeld van een ondernemingsplan.  Tip: Het beste gebruik je Adobe Acrobat Reader om het plan meteen in te kunnen vullen. Via een browser lukt dit niet altijd.

 

Een goed ondernemersplan is cruciaal om jouw onderneming te starten. Veel ondernemers beginnen omdat er een mooie opdracht langs komt en sommige werken het plan in detail uit. Elke startende ondernemer met of zonder ondernemersplan heeft een onafhankelijk financieel advies nodig om de risico’s goed in beeld te krijgen. Om zo een juiste keuze te maken welke risico’s verzekerd worden en welke niet.Jelle J. de Boer | manager SFZ

 

Wat staat er in een ondernemingsplan?

Na al die jaren voor een baas te hebben gewerkt, vind je nu de tijd rijp om je eigen bedrijf te starten. Je bent namelijk ergens ontzettend goed in en je denkt hier van te kunnen leven. Houd dat enthousiasme zeker vast maar neem wel eerst rustig de tijd jouw idee van allerlei kanten te bekijken en onderzoeken. In een goed businessplan komen alle invalshoeken aan bod. Bekijk hieronder de belangrijke vragen voor horeca, een winkel en ZZP.

Voorbeeld ondernemingsplan downloaden

ING heeft een ingevuld bedrijfsplan voorbeeld gemaakt. Maar je kunt het ondernemingsplan ook als template gebruiken door het in te vullen met jouw informatie. Downloaden is makkelijk en natuurlijk gratis. Je hoeft hiervoor ook geen gegevens achter te laten. 

Na het invoegen van je logo en alle gegevens heb je een kant en klaar voorbeeld van een ondernemingsplan. Dit template is voor alle sectoren geschikt: of je nu een horeca-onderneming gaat beginnen, start als zzp'er of een eigen webshop gaat opzetten. Alle onderdelen komen aan bod, zoals de concurrentieanalyse, het marketingplan en het financieel plan.

Ook een concurrentieanalyse maken?

Naast je ondernemingsplan, is het goed een concurrentieanalyse te maken. Zo zie je wat jouw concurrenten al doen en hoe je hen dus voor kunt zijn.
Bron: ING